Dirigent

Hans Noijens studeerde koordirectie bij Cees Rotteveel aan het Brabants Conservatorium, piano aan het Conservatorium in Maastricht en Muziekwetenschappen in Utrecht. Na het behalen van het diploma UM Koordirectie studeerde hij een half jaar bij Eric Ericson in Stockholm. Daarna volgde hij cursussen bij Frieder Bernius, Daniel Reuss en Jos van Veldhoven en zong bij ensembles als Currende (Brussel), Cappella Amsterdam en de Nederlandse Bachvereniging. Een tijd lang werkte hij bij de NPS als programmasamensteller voor Radio 4.
Momenteel werkt Hans als werkspecialist amateurkunst bij het LKCA, het landelijk kennisinstituut voor cultuureducatie en amateurkunst in Utrecht waar hij zich vooral bezighoudt met verenigingsondersteuning en professionaliseringstrajecten. Sinds mei 2019 is Hans coördinator van De Dirigentenwerkplaats Utrecht waar hij educatief aanbod (zoals de jaarlijkse Kurt Thomascursus) voor koordirigenten samenstelt en programmeert.
Samen met collega Fokko Oldenhuis schreef hij Doen & laten, een praktische handleiding over repetitietechniek. Van het Handboek van de Koormuziek, een boek over de geschiedenis en ontwikkelingen van de koormuziek uit 2012, was hij de redacteur. Naast D’Allure dirigeert hij kleinkoor Caprice uit Ermelo, projectkoor La Rosa uit Utrecht en Capella Utrecht.